Apple Lancarkan Iphone X Dengan Tawaran Harga $999

0
27

Apple Inc hari ini melancarkan iPhone X , sebuah peranti kaca dan keluli tahan karat dengan paparan kelebihan yang disebut oleh Ketua Eksekutif Tim Cook  “lonjakan terbesar ke hadapan sejak iPhone asal.”

Pelancaran itu mengandungi beberapa kejutan, dengan butiran bocor pada telefon dan produk lain termasuk Apple Watch yang dikemaskini membuktikan sebahagian besarnya tepat.

https://www.youtube.com/watch?v=K4wEI5zhHB0

Para pelabur dan peminat telah melihat pelancaran iPhone ke-10 yang ke-10 sebagai peluang untuk Apple menyegarkan barisan telefon pintar yang tertinggal dalam persaingan dalam ciri-ciri baru. Tahun lepas pendapatan syarikat merosot apabila ramai pengguna menolak iPhone 7 sebagai terlalu serupa dengan iPhone 6.

Apple Watch yang baru buat kali pertama akan dapat membuat panggilan dan mengakses Internet tanpa pelanggan membawa iPhone.

iphone-x-uk-release-date-uk-price-specs-features-design-7

IPhone X mempunyai pengecasan tanpa wayar, kamera inframerah dan perkakasan untuk pengenalan muka, yang menggantikan sensor cap jari untuk membuka kunci telefon. Butang Home juga hilang, dan pengguna sebaliknya menyentuh peranti untuk membangunkannya.

Skrin pada iPhone X adalah menyamai saiz iPhone 7 Plus, walaupun telefon lebih kecil. Ia mempunyai warna yang lebih mewah kerana teknologi skrin baru yang dipanggil OLED. -Lapor malaymailonline

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here